De 5 succesfactoren van het LR parfumconcept

1. Creatie

LR ontwikkelt zijn innovatieve parfumconcepten – van de geurnoten over het marketingconcept tot de verpakking – volledig zelf in zijn hoofdkantoor in Duitsland. Daarvoor werkt het samen met internationale creatieve centra en wereldvermaarde parfumeurs. Ook de productie vindt uiteraard plaats bij LR in Ahlen.

2. Kwaliteit
De parfums van LR blijven ten opzichte van de concurrentie beduidend langer hangen dankzij de meetbaar hogere concentratie parfumoliën, terwijl een eau de parfum gemiddeld maar 10 tot 14 % parfumoliën bevat.
3. Verscheidenheid
Met onze drie verschillende prijssegmenten – budgetparfums, designparfums en LR Classics – bereiken we een bijzonder breed publiek. Dankzij ons weldoordachte concept beschikken we over een exclusief parfumassortiment, met daarin producten voor ieders smaak en budget.
4. Sterrenparfums
LR heeft een promotieconcept ontwikkeld dat uniek is in de wereld. Internationale sterren uit de film-, design-, mode- en entertainmentwereld creëren hun eigen parfums in nauwe samenwerking met LR.
5. Kennis van zaken
De parfumexpertise van LR is in het verleden al meermaals bekroond met Duitse DUFT STARS Awards.

FAQ over parfum

Wat zijn eigenlijk top-, hart- en basisnoten?

Top-, hart- en basisnoten zijn de drie bouwstenen, waar een parfum uit bestaat en die zich achtereenvolgens in perfecte harmonie ontplooien:
De topnoten (bovennoten) zijn het geurbegin, de eerste indruk van een parfum direct na het spuiten. De topnoten zijn mede bepalend of een geur ons bevalt of niet.
De hartnoten (middennoten) ontplooien zich, als de topnoten al bijna verdwenen zijn. De hartnoten zijn het centrale deel van een parfum (het eigenlijke geurkarakter) en worden duidelijk langer waargenomen dan de topnoten.
De basisnoten (ondernoten) zijn het derde en laatste deel van het geurproces. Ze schommelen mee in de top- en hartnoten, maar blijven na meerdere uren nog als enige noot over.

Hoe kan ik een parfum het beste bewaren?
Parfum moet op een koele en droge plaats bewaard worden, het liefst in de originele verpakking. Sterk zonlicht en warmte kunnen de kleur van de geur veranderen en de geurintensiteit en de houdbaarheid verminderen. Een parfum moet u zo mogelijk binnen een jaar opgebruiken.
Waar moet ik mijn geur aanbrengen?
Ideaal zijn lichaamsdelen die bijzonder goed doorbloed worden. Daar is de huid bijzonder warm, waardoor de geur zich het beste kan ontplooien. Deze plaatsen zijn de hals, het decolleté, de binnenkant van de polsen of de knieholtes, in de ellenbogen en in de nek. En niet te vergeten de beroemde druppel achter het oor!
Hoe brengt men parfum op de juiste manier aan?
Het parfum spuiten en op de huid laten drogen (evt. licht met de pols deppen). In geen geval inmasseren of over de huid wrijven, omdat daardoor de geurintensiteit verloren kan gaan.
Waarom ruik ik mijn eigen parfum na een tijdje niet meer?
Dat is het natuurlijke gewenningseffect. Als u constant dezelfde geur gebruikt, went uw neus na enige tijd aan de reuk en schakelt hem uit. Door anderen in uw omgeving kan de geur echter verder nog intensief waargenomen worden. Onze tip: verwissel daarom gewoon vaker van parfum! Beperk u niet alleen tot een lievelingsgeur, maar gebruik verschillende parfums, afhankelijk van de stemming of de gelegenheid.
Hoe vind ik de juiste geur voor mezelf?

Een belangrijke overweging bij het zoeken naar de juiste geur is bij welke gelegenheden u de geur graag zou willen dragen. Vooral het jaargetijde (in de zomer eerder lichte, frisse parfums, in de winter gerust zware, intensieve geuren) en gelegenheid (bijv. dagelijks op kantoor, sport of feestelijke avonden) spelen een belangrijke rol. Natuurlijk moet de geur overeenkomen met uw type: bent u eerder
sportief natuurlijk of elegant romantisch? – LR heeft een groot assortiment.
Om tenslotte de juiste geur te vinden, helpt alleen uitproberen. Daarvoor heeft LR de praktische parfumtesters voor u in de Starbox. Wij raden aan de geuren eerst uit te proberen op de geur-/reukstrookjes en als het bevalt, nog een keer op de huid te testen, want dan ontplooit de geur zich pas goed en kunt u beoordelen of de geur u bevalt of niet.
Tip: ruik maximaal 4 geuren achter elkaar en neem dan een pauze, want anders wordt er teveel van uw neus gevergd.

Waarom ruikt dezelfde geur op ieder mens anders?
Een wezenlijke reden daarvoor ligt in de huidgesteldheid en onze voeding. De geur reageert op de eigen geur van uw huid en ontplooit daardoor een heel individuele uitstraling. Zo kan een geur op een droge huid niet zo intensief ruiken als op een vette huid. Daardoor kan het gebeuren dat een geur, die u op een ander persoon lekker vindt, bij u een totaal andere uitstraling ontwikkelt. Behalve de huidgesteldheid zijn de stemming en de tijd van de dag beslissende factoren voor de geurwaarneming. Wat ’s avonds lekker ruikt, kan overdag te opdringerig werken.
Hoe verleng ik de houdbaarheid van de geur op de huid?
Aan de ene kant houden geuren verschillend lang, afhankelijk van de stoffen die er in zitten. Citrusachtige en groene noten bijvoorbeeld vervluchtigen sneller, terwijl houtachtige en oriëntaalse noten duidelijk langer op de huid blijven hangen. Aan de andere kant varieert de houdbaarheid van een geur door de individuele huidgesteldheid van de drager. Zo houdt een geur op een warme en pulserende huid bijv. beter dan op een koude huid. Om de geurbelevenis te verlengen, kunt u de geur in de loop van de dag nog een keer verfrissen.