Zonlicht en UV-index

Het zonlicht kan men onderverdelen in infraroodstralen, waarneembaar licht en 3 soorten ultravioletstralen.

Het effect van de zon op de huid

Naast de lichtstralen die de mens kan zien, straalt de zon ook onzichtbare ultraviolette stralen naar de aarde. In grote hoeveelheden kunnen die stralen schadelijk zijn voor de huid. Tijdens het zonnebaden moet je je zich dus goed beschermen. Uv A-stralen leiden bijvoorbeeld tot vroegtijdige huidveroudering en zijn vaak ook de oorzaak van huidkanker. Uv B-stralen zijn dan weer de hoofdoorzaak van zonnebrand. Uv C-stralen zijn zeer schadelijk maar dankzij de ozonlaag kunnen deze onze huid niet bereiken. De intensiteit van de zonnestralen (de uv-index) hangt af van verschillende factoren: het seizoen, het tijdstip van de dag, de breedtegraad, de hoogte, het reflectievermogen van de bodem, de weersomstandigheden… De uv-index vind je op elk moment op de websites van de meteorologische instituten van België en andere Europese landen. Vooral voor kinderen is de uv-index van groot belang. Een kinderhuid heeft niet hetzelfde afweermechanisme als die van een volwassene. Ze moet dus nog veel meer worden beschermd met een hoge SPF (Sun Protection Factor). Kleine kinderen, en vooral zuigelingen, mag je uiteraard nooit blootstellen aan directe zonnestralen.

Hoe werken zonneproducten?

In  zonneproducten zitten zogenaamde uv-filters. Deze houden de uv-straling tegen waardoor de verschillende uv-stralen minder schade aanrichten aan onze huid. Wanneer een product je beschermt tegen zowel uv A- als uv B-straling dan spreken we over een product met een breed spectrum.

Aloe Vera Sun Care zonneproducten van LR

In de Aloe Vera Sun Care lijn van LR zit voor elk huidtype wat wils – van gels tot sprays. De producten bevatten allemaal een hoge concentratie Aloë Vera en overtreffen de huidige kwaliteitseisen voor zonbeschermingsproducten. Alle producten dragen het uv A-label, dat aantoont dat ze de juiste hoeveelheden uv A- en uv B-filters bevatten. Daarnaast bevatten ze allemaal een SPF van 20 tot 50.

Er zijn mensen die irritaties of zelfs allergische reacties vertonen bij het gebruik van zonneproducten met uv-filters. Door het gebruik van Aloë Vera in de producten worden deze irritaties en allergische reacties tegen gegaan.

Ontdek de Aloë Vera Sun Care producten.

Registreer om deel te nemen aan de challenge

Uw registratie is in orde :-)