De 5 succesfactoren van het LR parfumconcept

1. Creatie
LR ontwikkelt zijn innovatieve parfumconcepten – van de geurnoten over het marketingconcept tot de verpakking – volledig zelf in zijn hoofdkantoor in Ahlen, Duitsland. Daarvoor werkt het samen met internationale creatieve centra en wereldvermaarde parfumeurs. Ook de productie vindt uiteraard plaats bij LR in Ahlen.
2. Kwaliteit
De parfums van LR blijven ten opzichte van de concurrentie beduidend langer hangen dankzij de meetbaar hogere concentratie parfumoliën. Een eau de parfum bevat gemiddeld 10 tot 14 % parfumoliën. De eau de parfums van LR bevatten 12 tot 20 % parfumoliën.

De parfumcreatie door LR kent een traditie van meer dan 30 jaar – sinds 1985. Zeer goede parfumkwaliteit, een hoog aandeel parfumolie en een bevestigde lange houdbaarheid kenmerken de grote veelzijdigheid van deze exclusieve parfums.

3. Verscheidenheid
Met onze drie verschillende prijssegmenten – parfums van wereldsterren (€ 39,99), designparfums (€ 28,99) en LR Classics (€ 16,99) – bereiken we een bijzonder breed publiek. Dankzij het weldoordachte concept beschikt LR over een exclusief parfumassortiment voor ieders smaak en budget.
4. Sterrenparfums
LR heeft een promotieconcept ontwikkeld dat uniek is in de wereld. Internationale sterren uit de film-, design-, mode-, sport- en entertainmentwereld creëren hun eigen parfums in nauwe samenwerking met LR.
5. Kennis van zaken
LR werkt samen met bekende parfumeurs en is een gevestigde waarde als bekwame partner in het parfumdesign. Internationale “stars” vertrouwen LR met de creatie van hun bijzonder persoonlijk parfum.

De parfumexpertise van LR is in het verleden al meermaals bekroond met verschillende nominaties voor de Duitse DUFT STARS Awards.

FAQ over parfum

Wat zijn eigenlijk top-, hart- en basisnoten?
Top-, hart- en basisnoten zijn de drie bouwstenen, waar een parfum uit bestaat en die zich achtereenvolgens in perfecte harmonie ontplooien.

De topnoten (bovennoten, hoofdnoten, tête) zijn de geuren die direct na het opspuiten opvallen. Ze zijn bedoeld om aandacht te trekken en stralen de eerste en verrassende indruk van een geur uit. Ze zijn in de eerste minuten duidelijk aanwezig en vervagen geleidelijk na enkele minuten. De topnoten zijn mede bepalend of een geur je bevalt of niet.

De hartnoten (middennoten, cœur) ontplooien zich, als de topnoten al bijna verdwenen zijn. Ze zijn het centrale deel van een parfum (het eigenlijke geurkarakter) en worden duidelijk langer waargenomen dan de topnoten. De hartnoten houden enkele uren aan.

De basisnoten (ondernoten, voetnoten, fond) zijn het derde en laatste deel van het geurproces. Ze schommelen mee in de top- en hartnoten, maar blijven na meerdere uren nog als enige noot over. De basisnoten kunnen vele uren geur af blijven geven.

Hoe kan ik een parfum het beste bewaren?
Parfum moet op een koele en droge plaats bewaard worden, het liefst in de originele verpakking. Sterk zonlicht en warmte kunnen de kleur van het parfum veranderen en de geurintensiteit en de houdbaarheid verminderen. Een parfum kan je best binnen een jaar opgebruiken.
Waar moet ik mijn geur aanbrengen?
Ideaal zijn lichaamsdelen die bijzonder goed doorbloed worden. Daar is de huid bijzonder warm, waardoor de geur zich het beste kan ontplooien. Deze plaatsen zijn de hals, het decolleté, de binnenkant van de polsen of de knieholtes, in de ellebogen en in de nek. En niet te vergeten de beroemde druppel achter het oor! 🙂
Hoe brengt men parfum op de juiste manier aan?
Verstuif het parfum op de huid en laat gewoonweg drogen. Eventueel licht met de pols deppen, indien de hoeveelheid aangebrachte parfum net iets te nat is. In geen geval inmasseren of over de huid wrijven, omdat daardoor de geurintensiteit verloren kan gaan.
Waarom ruik ik mijn eigen parfum na een tijdje niet meer?
Dat is het natuurlijke gewenningseffect. Als je constant dezelfde geur gebruikt, went je neus na enige tijd aan die geur en schakelt hem uit. Door anderen in je omgeving kan de geur echter verder nog intensief waargenomen worden. Onze tip: verwissel daarom gewoon vaker van parfum! Beperk je niet alleen tot een lievelingsgeur, maar gebruik verschillende parfums, afhankelijk van je stemming, het seizoen of de gelegenheid.
Hoe vind ik de juiste geur voor mezelf?
Een belangrijke overweging bij het zoeken naar de juiste geur is bij welke gelegenheden je de geur graag zou willen dragen. Vooral het seizoen (in de zomer eerder lichte, frisse parfums, in de winter gerust zware, intensieve geuren) en gelegenheid (bijv. dagelijks op kantoor, sport of feestelijke avonden) spelen een belangrijke rol. Natuurlijk moet de geur overeenkomen met je type. Ben je eerder
sportief natuurlijk of elegant romantisch? – LR heeft een groot assortiment.

Om tenslotte de juiste geur te vinden, helpt alleen uitproberen. Daarvoor heeft LR de parfumtesters verzamelt in de handige Starbox. Wij raden aan de geuren eerst uit te proberen op de geurstrookjes en als het bevalt, nog een keer op de huid te testen, want dan ontplooit de geur zich pas goed en kan je beslissen of je de geur graag ruikt of niet.

Tip: ruik maximaal 4 geuren achter elkaar en neem dan een pauze, want anders wordt er teveel van je neus gevergd.

Waarom ruikt dezelfde geur op ieder mens anders?
Een wezenlijke reden daarvoor ligt in de huidgesteldheid en onze voeding. De geur reageert op de eigen geur van je huid en ontplooit daardoor een heel individuele uitstraling. Zo kan een geur op een droge huid niet zo intensief ruiken als op een vette huid. Daardoor kan het gebeuren dat een geur, die jij bij een ander persoon lekker vindt, bij jou een totaal andere uitstraling ontwikkelt. Behalve de huidgesteldheid zijn de stemming en de tijd van de dag beslissende factoren voor de geurwaarneming. Wat ‘s avonds lekker ruikt, kan overdag te opdringerig werken.
Hoe verleng ik de houdbaarheid van de geur op de huid?
Aan de ene kant houden geuren verschillend lang, afhankelijk van de stoffen die er in zitten. Citrusachtige en groene noten bijvoorbeeld vervluchtigen sneller, terwijl houtachtige en oriëntaalse noten duidelijk langer op de huid blijven hangen. Aan de andere kant varieert de houdbaarheid van een geur door de individuele huidgesteldheid van de drager. Zo houdt een geur op een warme en pulserende huid bijv. beter dan op een koude huid. Om de geurbelevenis te verlengen, kunt u de geur in de loop van de dag nog een keer verfrissen.

Registreer om deel te nemen aan de challenge

Uw registratie is in orde :-)